ENSEMBLE NORDLYS

Ensemble Nordlys har gjort det til sin mission at nedbryde skellene mellem de forskellige tidsaldres musik. De fire instrumenter – klarinet, violin, cello og klaver – kan kombineres på et utal af måder, hvilket giver en unik mulighed for at variere klang, udtryk og repertoire. Koncertprogrammerne indeholder ofte musik fra flere århundreder, og der spindes en rød tråd på tværs af stilarterne.

Ensemble Nordlys blev dannet i 1997 og har siden turneret i over 20 lande i Europa, Asien og USA med koncerter senest i Carnegie Hall i New York (2010) og derudover i London, Berlin, Warszawa, Stockholm, Tel Aviv, Athen mv.

Herhjemme er Ensemble Nordlys ”ensemble in residence” ved Rudersdal Sommerkoncerter og har endvidere givet koncerter bl. a. i Radiohusets Koncertsal og Musikhuset Århus, samt ved festivaler såsom Frederiksværk Musikfestival og Schubertiaden i Roskilde.

“Der blev spillet med et overskud og et engagement hos ensemblets fire musikere, så man konstant blev fanget ind af hvert enkelt værk og fik vist, hvori dets individuelle kvaliteter bestod.”Berlingske Tidende

Siden 2006 har Ensemble Nordlys haft en årligt tilbagevendende koncertrække bl.a. på Glyptoteket, hvoraf flere koncerter er blevet transmitteret af Danmarks Radio. Kvartetten var i 2005 udnævnt til H.C. Andersen-ensemble og har endvidere repræsenteret Danmark ved Den Internationale EU Musikfestival.

Derudover har der været samarbejdet med bl.a. Warsaw Autumn Festival, Svenska Rikskonserter og Music Network Ireland. Kvartetten har uropført over 70 værker og danske og udenlandske komponister.

I de snart 16 år Ensemble Nordlys har eksisteret, har medlemmerne valgt at prioritere kammermusikken højest i deres musikalske karriere, hvilket giver mulighed for at gå i dybden med sammenspillet og tage på adskillige udlandsturneer hvert år.

Læs mere om Ensemble Nordlys på www.ensemblenordlys.dk

Trio Amerise

Trio Amerise er en blæsertrio bestående af Ragnhildur Jósefsdóttir på fløjte, Morten Sønderskov Jensen på klarinet og Lucia Amerise på fagot. Trioen er et af de få etablerede ensembler af sin slags i Danmark, med den sjældne kombination fløjte, klarinet og fagot. Ensemblet blev også i 2013 det første og hidtil eneste blæserensemble til at blive optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Solistklasse for Ensembler, hvorfra de debuterede i februar 2017.

Trio Amerise har desuden optrådt ved flere lejligheder i både Sverige, Island og Tyskland og var blandt de 16 deltagere ved P2s kammermusikkonkurrence i 2014. De vandt senere samme år 2. pris ved konservatoriets interne kammermusikkonkurrence.

Trioens medlemmer kommer fra tre nordiske lande; Island, Danmark og Sverige. Navnet Trio Amerise er dog hentet fra Lucias argentinske rødder. De har spillet koncerter i store dele af Norden samt Tyskland, og var blandt de 16 deltagere ved P2s kammermusikkonkurrence i 2014. Senere samme år vandt de 2. pris ved konservatoriets interne kammermusikkonkurrence.

En af trioens primære visioner er at have musik fra alle tre nordiske lande blandet ind i et i forvejen bredt repertoire af forskellige klassiske værker. Trio Amerise samarbejder derfor med komponister fra de nordiske lande om at få skrevet ny nordisk musik tilegnet Trioen – det første værk blev skrevet i 2014 af islandske Hafdís Bjarnadóttir, og uropført af Trioen samme år i den islandske ambassadørbolig i København.

Trioen har i løbet af deres studier i solistklassen også arbejdet med at udforske de klassiske koncertformer på forskellig vis; de har eksperimenteret med udenadspil, bevægelser/formationer på scenen, samarbejde med andre musikere og andre ensembler, samt samarbejde med lysdesignere.

Læs mere om Trio Amerise på www.trioamerise.com

Nordic String Quartet

Nordic String Quartet blev dannet i foråret 2013 ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Kvartetten består af fire passionerede strygere, der alle brænder for kammermusik. Kvartetten har allerede markeret sig på den skandinaviske musikscene og haft omfattende koncertvirksomhed i ind og udland, og de høster stor anerkendelse for samspil og interpretation.

Efter invitation fra Kongehuset optrådte de i august 2013 ved Dronning Margrethe og Prins Henriks årlige sommerkoncert på deres slot i Caix, Frankrig, hvor de høstede stor anerkendelse for deres spil.

I November 2013 spillede Nordic String Quartet en koncert sammen med den berømte pianist Boris Berman fra Yale University, og oktober 2014 sammen med den kendte lettiske klaversolist Sergej Osokin, hvor de spillede nogle af de største klaverkvintetter fra kvintetrepertoireet.

“…en virkelig tight udførelse fra den glimrende Nordic String Quartet, der i dén grad har fået musikken ind under huden.”Politiken 7/10-2016

Juni 2014 blev de med højeste karakter optaget ved Det kongelige Danske Musikkonservatoriums Solistklasse for Ensembler, hvor de nu studerer hos professor Tim Frederiksen. Samme måned vandt de 1. Pris i Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Legatkonkurrence. Kvartetten modtog Odd Fellow Logernes Musikpris 2014 samt Sonnings Talentpris 2017.

De har allerede haft en række prestigefyldte koncerter til bl.a. Tivoli Festival, Copenhagen Summer Festival, Fanø Kammermusikfestival, Bornholm Kammermusikfestival og Ofelia Live i Skuespilshuset. Kvartetten vil debutere fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Solistklasse i januar 2018.

Læs mere om Nordic String Quartet på www.nordicstringquartet.com

Dahlia String Trio

Med Det Kgl. Kapels nyudnævnte koncertmester Emma Steele i front omgivet af erfarne Sune Ranmo og Dorothea Wolff præsenterer Dahlia String Trio sig som et af de nyeste ensembler på den danske kammermusikscene.