Skip to content
Tirsdag d. 6. september 2022

Camerata Øresund

For fuld udblæsning! Barokmusik med blæs i

kl. 19.30

I et program med hele tre koncerter for henholdsvis obo, blokfløjte og trompet sætter CØ fokus på barokmusik med blæs i. Hovedværket er J. S. Bachs fænomenale Brandenburg koncert nr. 2 – et stykke musik som meget sjældent bliver opført i Danmark på barokinstrumenter, på grund af den ekstraordinært krævende trompet stemme. Den internationale efterspurgte amerikanske baroktrompetvirtuos, Justin Bland, påtager sig den svære rolle og medvirker som solist til koncerterne.  Lidt anderledes forholder det sig med obokoncerten af den italienske barokkomponist Alessandro Marcello. Hans obokoncert er en af de mest spillede obokoncerter i verden og stadig lige beundret for sin melodiske skønhed. (Bach lavede endda en transskription for cembalo af denne obokoncert). Dog er det ikke ofte man hører koncerten spillet på barokobo, hvilket fører værket tilbage til sin originale dansende charme. Sidst men ikke mindst indeholder programmet en charmerende blokfløjtekoncert af Telemann og derudover spiller Camerata Øresund virtuose orkesterværker af Händel og Vivaldi hvor ensemblets temperamentsfulde spillestil kommer til fuld udtryk. 
Med fokus på de tre karakteristiske barok- blæseinstrumenter og sammenspillet mellem solister og orkester, vil Camerata Øresund med dette program, vise de forskelligartede farver og udtryk barokmusik kan indeholde, om det er blæst, pustet, truttet eller strøget! 

Billetter: https://koncertforening.safeticket.dk/81778/Camerata_OEresund#

Medvirkende:

 • Peter Spissky koncertmester
 • Tinne Albrectsen violin
 • Ida Lorenzen violin
 • Alison Luthmers violin
 • Rastko Roknic bratch
 • Hanna Loftsdóttir cello
 • Joakim Peterson bas
 • Dohyo Sol lute
 • Marcus Mohlin cembalo
 • Justin Bland trompet
 • Emelie Roos blokfløjte
 • Petra Ambrosi obo
Køb billetter på Safeticket her

Camerata Øresund - For fuld udblæsning! Barokmusik med blæs i

Back To Top