Skip to content
HUSKUNSTNERE
Huskunstnere

Foreningen fungerer som et musikerkollektiv med fasttilknyttede kunstnere der spiller på kryds og tværs henover sæsonen.
Derudover inviterer vi også løbende gæsteensembler og solister.

I sæson 2023-24 består Østerbro Koncertforening af Messiaen Quartet Copenhagen og de 2 nye ensembler Absalon String Quartet og barokgruppen Ensemble Geist.

Derudover rummer kollektivet også forskellige individuelle musikere:
Fra tidligere ensembler har vi stadig Emma Steele (violin), Dorothea Wolff (cello) og Morten Lohman Sønderskov Jensen (klarinet).

Som nye tilføjelser har vi David M.A.P. Palmqvist (horn) og Sebastian Stevenson (fagot) som vi allerede har mødt ved forskellige lejligheder, som f.eks. ved koncerterne med Den Nordiske Crusell Trio.

Messiaen Quartet Copenhagen

MQC er et nystartet ensemble med base i København. Medlemmerne har både sammen og hver for sig, mange års erfaring i kammermusik på internationalt niveau. Udover at gå i dybden med de eksisterende værker for besætningen vil de også udforske og udfordre det øvrige repertoir og skabe koncertprogrammer, der sætter forskellige tiders musik og de forskellige instrumentkombinationer kvartetten har mulighed for overfor hinanden. Derfor kan man høre både solistiske præstationer, intens kammermusik og orkestrale arrangementer i løbet af en koncert med ensemblet

Violinisten Malin William-Olsson har siden 2011 været ansat som koncertmester i Sveriges Radios Symfoniorkester. Hun spiller derudover i Stockholm Syndrome Ensemble og Mahler Chamber Orchestra og var i tre år medlem af Talisker Quartet.

Cellisten Carl-Oscar Østerlind har vundet en lang række priser bla. førsteprisen i Den Danske Strygerkonkurrence og DR’s Kammermusikkonkurrence samt modtaget Jacob Gades Store Legat. Han er uddannet i Stockholm, København og Los Angeles hos bl.a. Ralph Kirshbaum og Torleif Thedéen og har optrådt som solist med orkestre i Skandinavien, USA og Mexico.

Carl-Oscar har været kontraktansat som solocellist i Copenhagen Phil og Helsingborgs Symfoniorkester.

Carl-Oscar er medstifter af Den Danske Strygekvartet.

Kristoffer Hyldig, klaver, debuterede i 2010 fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har siden været solist med Det Kgl. Kapel og Copenhagen Phil m.fl. Han har indspillet flere cd’er med musik af Olivier Messiaen, heriblandt tre udgivet på Naxos sammen med mezzosopranen Hetna Regitze Bruun, den ene nomineret til P2-prisen.

I 2009 modtog Kristoffer juryens specialpris i EU Piano Competition, og han er blevet tildelt flere priser, heriblandt Musikanmelderringens Kunstnerpris og Jakob Gades Store Legat. Kristoffer har optrådt som solist i Messiaens Turangalilasymfoni sammen med Det Kgl. Kapel.

Den svensk-ungarske klarinettist, Viktor Wennesz er ansat som koncertmester i Den Kongelige Livgardes Musikkorps. Han er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og spiller nu hyppigt i Det Kgl. Kapel, ATHELAS Sinfonietta, Esbjerg Ensemble mv.

Han har været solist bl.a i Tivolis Koncertsal og vandt i 2007 Marco Fiorindo Internationale Kammermusikkonkurrence som medlem af blæserkvintetten Carion. I 2012 indspillede han en anmelderrost CD med Olivier Messiaens “Kvartet til tidens ende.

Læs mere på https://messiaenquartetcopenhagen.com/

Absalon String Quartet

Absalon Strygekvartet er et ungt ensemble dannet i 2020 med base i København. Kvartetten har senest udmærket sig ved at vinde 1.prisen i P2’s Kammermusikkonkurrence 2023.

Kvartetten opnåede allerede anerkendelse, da de i 2021 vandt Rued Langgaard Konkurrencen og i den forbindelse spillede til åbningskoncerten af Rued Langgaard Festivalen samme år.

I løbet af sommeren 2022 har den fremadstormende kvartet givet flere koncerter bl.a. på Bornholms Musikfestival og Oslo Kammermusikfestival.

ASQ har også med stor fornøjelse deltaget i flere masterclass, bl.a med David Harrington fra Kronos Quartet som en del af Festspillene i Bergen, og senest hos Den Danske Strygekvartet på DSQ Academy.

Kvartetten arbejder til dagligt med professor Tim Frederiksen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

ASQ består af violinister Thera Ortved og Andreas Larsen, Alva Rasmussen på bratsch og Olga Chwaszczewska på cello.

Læs mere om Absalon String Quartet på www.absalonquartet.com

Ensemble Geist

Det nystartede Ensemble Geist har til mission at fange den tidlige romantiks ånd med deres tidstro instrumenter, og med nutidens briller tilføje nyt til fortolkningen og musikken.

De vil sætte fokus på komponister og værker, der er faldet i glemmebogen, på kvindelige komponister samt give nyt liv til klassikere på repertoiret ved at lade historiens lyde klinge på ny.

Ensemblet specialiserer sig på musik for fløjter fra den tidligste klassik til langt op i romantikken. Det er en periode, hvor der blev komponeret store, virtuose værker for fløjte og klaver, inspireret af og dedikeret til datidens store virtuoser, og dejlig dansant kammermusik, efterspurgt af alle de utallige amatører, som havde kastet sin kærlighed på det umådeligt populære instrument.

Geist vil gerne spille denne fantastiske musik på instrumenter fra tiden. Det er generelt musik, som ikke høres ofte på den danske musikscene i dag, men som i dén grad har sin berettigelse.

Udover at musikken er god og fortjener at blive spillet, lægger den sig mellem de seneste årtiers strømning efter at finde den originale klang i barokmusikken og det 20. århundredes nykomponerede musik. Dette lidt oversete bindeled er en vigtig del af vores musikhistoriske kulturarv.

Ensemblets tilgang som specialiserede i barokmusikken gør, at de kan tage deres viden om den musik, klang og instrumenter med til denne musik, som står på skuldrene af barokmusikken.

Ensemblet er grundlagt af Jennifer Dill og Winnie Bugge Frandsen, som begge er fløjtenister og begge spiller på fløjter fra den tidligste barok og frem til de almindeligt kendte tværfløjter.

De to fløjtenister har spillet sammen i utallige orkestersammenhænge i hele Danmark og Øresundsområdet gennem de seneste mange år, og har nu slået sig sammen om denne fælles passion.

Emma Steele (violin)

(Bio på vej)

Sebastian Stevenson (fagot)

(Bio på vej)

David M.A.P. Palmqvist (horn)

(Bio på vej)

Morten Lohman Sønderskov Jensen (klarinet)

Morten er en dansk klarinetist, med speciale i basklarinet og Eb klarinet fra DKDM, Guildhall og Sibeliusakademiet, med en overbygning på ensemble-solistklasse, sammen med træblæsertrioen Trio Amerise.

Morten arbejder til daglig som freelancemusiker primært i symfoniorkestrene, Livgardens Musikkorps, med hans trio og i forskellige komponistsamarbejder, samt som administrator, fundraiser og arts manager i Musikhuset København, Østerbro Koncertforening, Pb7 Talentscenen, Klassisk på Frederiksberg og en stadigt voksende gruppe af ensembler og projektsamarbejder.

Dorothea Wolff (cello)

Dorothea Wolff er solocellist i Odense Symfoniorkester og Danmarks Underholdningsorkster, og har tidligere været medlem af Esbjerg Ensemble.

Hun har desuden spillet og turneret med Musica Antiqua Köln i 90’erne, og optræder regelmæssigt med Chamber Orchestra of Europe og Det Kongelige Kapel.

Som passioneret kammermusiker har hun spillet omfattende i Danmark og USA og er meget glad for sin tilknytning til Østerbro Kammermusikforening siden 2017.

Dorothea er født i Tyskland i en musikalsk familie og voksede op i New York City og Boston, hvor hun studerede cello hos Laurence Lesser og Colin Carr samt kammermusik hos Louis Krasner og Eugen Lehner på New England Conservatory of Music. Yderligere studier var med William Pleeth i London og Phoebe Carrai (barokcello) i Amsterdam.

Back To Top