Skip to content
Åbningskoncert med Østerbro Festival Ensemble

Frøhlich, Illés og Schubert – Østerbro Festival Ensemble åbner med en musikhistorisk tidsrejse, der byder på både gamle og forhåbentlig nye klassikere!

Ensemble Geist starter koncerten med en fløjteduet af den danske komponist Johannes Frederik Frøhlich (1806-1860). Frøhlich var et usædvanligt talent i dansk musikliv og var selv en dygtig musiker både på fløjte, klaver og violin. Han voksede op i miljøet omkring Det Kongelige Kapel, hvor han senere arbejdede både som violinist og korleder.

Koncertens andet værk er skrevet over hundrede år senere af den nutidige ungarske stjernekomponist Martón Illés. Illés bliver spillet af de største orkestre i hele Europa, men i Danmark er han desværre en ret ukendt størrelse.

Det vil vi gerne rette op på!

Derfor har Østerbro Koncertforenings eget ensemble, Messiaen Quartet Copenhagen, taget det på sig at præsentere de banebrydende værker herhjemme.

”Three Watercolors” af Illés er et meget moderne stykke musik, som sprænger grænserne for hvilke klange moderne instrumenter kan lave. Glæd dig til at lukke øjnene og lade dig transportere ind i en spændende ny klangverden!

Vi afrunder aftenen med Franz Schuberts udødelige oktet. Den er komponeret i 1824 og er et af komponistens senere værker. Oktetten er et gigantisk stykke himmelsk kammermusik der lyder symfonisk i sin art og varer en hel time.

Schubert er en central komponist i den første Wienerskole, der sammen med den anden Wienerskole (Arnold Schönberg og hans elever) danner rammerne om årets festival.

Kom og vær med til at åbne årets Kammermusikfestival med os. Med disse tre særlige værker kan det kun blive en uforglemmelig aften!

Program:
Johannes Frederik Frøhlich (1806-1860)
Duo i c-mol
Allegro
Andantino

Martón Illés (1975-)
Three Watercolors (2017/2020)
I
II
III

Pause

Franz Schubert (1797-1828)
Oktet i F-dur D.803 (1824)
Adagio – Allegro – Più allegro
Adagio
Allegro vivace – Trio – Allegro vivaceAndante – variations. Un poco più mosso – Più lento
Menuetto. Allegretto – Trio – Menuetto – Coda
Andante molto – Allegro – Andante molto – Allegro molto

Musikere:
Jennifer Dill, Traversfløjte
Winnie Bugge Frandsen, Traversfløjte
Viktor Wennesz, Klarinet
Sebastian Stevensson, Fagot
David M. A. P. Palmquist, Horn
Malin William-Olsson, Violin
André Gaio Pereira, Violin
Magda Stevensson, Viola
Carl-Oscar Østerlind, Cello/illes
Dorothea Wolff, Cello/schubert
Kristoffer Hyldig, Klaver
Ramsey Harvard, Kontrabas

Køb billetter på Safeticket her

Frøhlich, Illés og Schubert - Østerbro Festival Ensemble åbner med en musikhistorisk tidsrejse, der byder på både gamle og forhåbentlig nye klassikere!

Back To Top