Skip to content
Ensemble Midtvest

Gør jeg klar til en helt særlig oplevelse! Ensemble MidtVest sætter en ære i at skabe musikalske oplevelser, der er nærværende og når helt ud over scenekanten – og det er en sjældenhed at de gæster København, så grib chancen for at opleve dem til Østerbro Kammermusikfestival!

Ensemble MidtVest lever i spændingsfeltet mellem traditionelle kammerkoncerter og nye innovative formater, hvor de udfordrer kammermusikkens udtryksmuligheder, og udfolder de sidste 500 års klassiske repertoire og fri improvisation.

Ensemble MidtVest blev etableret i 2002 og består af 9 klassiske musikere, der tilsammen udgør en besætning bestående af en strygetrio, en blæserkvintet og en pianist. Til daglig holder de til på kunstmuseet HEART – Herning Museum of Contemporary Art.

Ensemble MidtVest spiller ca. 100 koncerter om året i ind- og udland har indspillet hele 23 CD’er. Indspilningen af Mozart og Brahms klaverkvartetter har tidligere vundet DRs P2-Prisen for årets bedste danske CD-udgivelse. I 2020 var det anmelderroste album ”Whirl’s World” med værker af Per Nørgård nomineret til en Gramophone Award.

Ensemble MidtVest vil med denne koncert præsentere jer for et panorama af mindre kendte komponister fra den anden Wienerskole, nærmere bestemt fra den specifikke subgenre af soloværker for blæseinstrumenter. I den anden del af koncerten kan I som kontrast høre et meget velkendt værk fra en af de mest kendte komponister fra den første Wienerskole, nemlig W.A. Mozarts Kvintet for klaver og blæser.

Program:
Egon Wellesz
Fanfares for solo horn, op. 78

Ernst Krenek
Sonatina for solo obo, op. 156

Hanns Eisler
Tre stykker for solo klarinet

Wolfgang Amadeus Mozart
Kvintet for klaver og blæsere i Es-dur, KV 452

Musikere:
Peter Kirstein, Obo
Tommaso Lonquich, Klarinet
Yavor Petkov, Fagot
Neil Page, Horn
Martin Qvist Hansen, Klaver

Køb billetter på Safeticket her

Gør jeg klar til en helt særlig oplevelse! Ensemble MidtVest sætter en ære i at skabe musikalske oplevelser, der er nærværende og når helt ud over scenekanten – og det er en sjældenhed at de gæster København, så grib chancen for at opleve dem til Østerbro Kammermusikfestival!

Back To Top