Skip to content
Messiaen Quartet Copenhagen – Schönbergs Pierrot Lunaire

Arnold Schönberg ”Pierrot Lunaire”.

Dyk ned i det groteske melodrama med Messiaen Quartet Copenhagen, sopran Signe Asmussen og solofløjtenist Joachim Becerra Thomsen.

Vi er i Tyskland tidligt i det forrige århundrede..

Komponisterne er lige ved at forlade den store pompøse romantiske stil og det baner vej for nye modernistiske udtryk både i musik og kunst.

I Berlin samles avantgardistiske, kunstneriske strømninger omkring moderne lyrik og kabaretscenen. Ingen ved endnu, at Europa er på vej ind i den blodigste krig i historien, så der er optimisme og skabertrang.

I dette scenarie arbejder den østrigske komponist Arnold Schönberg på en sangcyklus baseret på et digt af den belgiske forfatter Albert Giraud.

Hovedpersonen er den månesyge Pierrot. En figur, der stammer fra den italienske Commedia dell’arte fra det femtende århundrede. Her fremstår han i nye klæder og der er en blanding af kærlighed, sex, religion, vold, kriminalitet og blasfemi på menuen.

Værket blev stærkt kritiseret, men står i dag som et af de vigtigste og mest indflydelsesrige værker i det tyvende århundrede.

I Pierrot Lunair udvikler Schönberg ”Sprechgesang”, der tager udgangspunkt i operaens talte sang. Han fjerner næsten tonehøjderne og tilbage er tekst, rytme og sangernes udtryk.

De fem musikere spiller fløjte, piccolofløjte, klarinet, basklarinet, violin, bratsch, cello og klaver og udgør et lille kabaretorkester, der ledsager hovedpersonen Pierrot.

Signe Asmussen er en legendarisk dansk sopran, der udover det brede klassiske repertoire, også har specialiseret sig i nye udtryk. Til denne koncert vil du opleve hende som Pierrot, sammen med det Kongelige Kapels solofløjtenist Joachim Becerra Thomsen og selvfølgelig Messiaen Quartet Copenhagen.

Musikere:
Signe Asmussen, Sopran
Joachim Becerra Thomsen, Fjøjte
Viktor Wennesz, Klarinet
Malin William-Olsson, Violin
Carl-Oskar Østerlind, Cello
Kristoffer Hyldig, Klaver

Køb billetter på Safeticket her

Arnold Schönberg ”Pierrot Lunaire”.
Dyk ned i det groteske melodrama med Messiaen Quartet Copenhagen, sopran Signe Asmussen og solofløjtenist Joachim Becerra Thomsen.

Back To Top